ПРОГРАМ

Волфганг Амадеус Моцарт (1756-1791)
• Мала ноћна музика
• Алегро
• Романса
• Менует
• Рондо

Астор Пијацола (1921-1992)
Историја танга
• Бордел 1900
• Кафе 1930
• Ноћни клуб 1960
• Концерт

Eнио Мориконе (1928-2020)
• Филмски рај

Гери Шокер (1959)
• Жал и разрешење

АНЂЕЛА Братић

ФЛАУТА

Анђела Братић једна од најзначајнијих Српских флаутиста, добитница је награде музичког часописа Музика класика за најбољег женског извођача у 2014. години.

Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду и магистрирала на Универзитету Јоханес Гутенберг у Мајнцу, Немачка у класи проф. Дејана Гаврића и добила звање концертног солисте.

2021. године, Анђела Братић изабрана је за једног од 75 најбољих студената Универзитета „Јоханес Гутенберг“, поводом обележавања 75. година рада Универзитета након другог светског рата.

Као солиста наступала је са Симфонијским оркестром Хо Ши Мина (Вијетнам), Симфонијским оркестром РТС-а, Бањалучком филхармонијом, Симфонијским оркестром „Симфониета Софиа, Црногорским симфонијским оркестром, Симфонијским оркестром „Симфониета Видин“, Камерним оркестром из Прага, Камерним оркестром „Симфониета ди Удине“, Нишким симфонијским оркестром, Камерним оркестром „Кончертанте“ ФУ у Нишу, Академским оркестром СКЦ-а Универзитета у Нишу, Камерним оркестром „Империо“, Камерним оркестром „Нова музика“, Камерним оркестром „Аморосо“, под вођством угледних диригената.

Учествовала је на значајним фестивалима у земљи – Гитар арт, НИМУС, Мокрањчеви дани, Тисин Цвет, Константинус, као и Барски љетопис, Дани музике, Еспресиво, Међународни фестивал Камерне музике у Црној
Гори, Спектрум и Имаго у Словенији и Сарајевска зима у Сарајеву.

Одржала је самосталне концерте широм Европе, у Азији и Америци, а
са великим успехом, 2013. године, представила се публици у Вашингтону, реситалом у Кенеди центру.

Одржала је мастер клас радионице у Србији, Црној Гори, Македонији, Италији, Грчкој, Румунији и Јужној Кореји.

Члан је квартета „Камерна банда“. Факултет уметности у Нишу 2016. године објавио је њен први цд под називом Фантазија (Fantasy), а 2020. године објављен је њен дуги ЦД Инспирисани флаутом, на коме изводи композиције српских композитора.

Анђела Братић је редовни професор на Факултету уметности, Универзитета у Нишу

andjela

Никола комбинује све битне елементе модерне и класичне музике и претвара их у независна соло клавирска дела, како их многи описују.

Од 2015. године ради као уметнички сарадник на Факултету Уметности у Нишу на Катедри за дувачке инструменте.

НИКОЛА Цветковић

КЛАВИР

Никола Цветковић пијаниста из Србије, рођен je 1990. године.

Завршио је средњу Mузичку школу 2008. у Нишу, а 2013. дипломирао на Факултету уметности у Нишу, у класи проф. Александра Сердара, где завршава и мастер студије.

Током студија учествовао је на многим музичким такмичењима широм земље. Наступао је и као солиста и као део музичких састава у многим
земљама укључујући Црну Гору, Босну и Херцеговину, Македонију, Португалију, Русију, Канаду, Катар, Украјину и Летонију.

Никола Цветковић има велику страст према савременој музици као
што су рок, поп и џез. 2008. године је почео са постављањем клавирских обрада различитих рок и метал бендова и од тада се тиме активно бави.

Има активни YouTube канал на којем често поставља клавирске изведбе многих познатих група. Уз договор са познатим шведским бендом
Кататониа, објавио је цео албум под називом „Никола Цветковић свира КАТАТОНИЈУ (збирка соло клавирске обраде) ’’, и стекао одличне критике из целог света.

Сам бенд је промовисао и поделио на својим друштвеним медијима овај албум. Албум је доступан у пуном формату на YouTube -у,и може се преузети на музичкој платформи Bandcamp.